Blue Basement Big Band

Historie

De Blue Basement Big Band is ontstaan in 1928. In januari van dat jaar werd de "Fanfare Te Hoevelaken" opgericht. Deze groep zorgde in het toen nog kleine Hoevelaken voor veel afleiding. In het orkest was er de gezelligheid van het samen muziek maken. Tijdens alle dorpsfeesten - zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag of een grote bruiloft - genoten vele Hoevelakers regelmatig van de fanfaremuziek. 

In de vijftiger jaren beleeft de fanfare zijn beste tijd. Er waren 25 leden. Door de concurrentie echter van sportverenigingen en vooral televisie liep het aantal leden daarna flink terug. Mede door de veranderende tijd wordt in 1983 besloten de fanfare om te zetten in een big band. Dat bleek een goed besluit! De nieuwe band - onder de naam "Swinging Sounds" - kreeg aantrekkingskracht in een wijde omgeving. Optredens vonden plaats in de hele regio en zelfs daarbuiten. 

Enkele jaren geleden werd de naam gewijzigd in "Blue Basement Big Band". Deze naam verwijst naar de vertrouwde oefenruimte, waarin al jaren wekelijks wordt gerepeteerd: een grote kelder onder het Grand Café en Zalencentrum "De Haen" in Hoevelaken. Daarnaast is het repertoire de afgelopen jaren flink uitgebreid zowel in aantal - meer dan 150 inmiddels - als in soort (jazz, pop, latin, enz.). Daarom wordt de band regelmatig gevraagd op allerlei gelegenheden en blijven alle leden gemotiveerd om swingende big band muziek te maken.

Lees meer over de volledige historie van de band, inclusief fotos op Historisch Hoeflake