Blue Basement Big Band

Wie zijn wij? 
Wij zijn een volledige big band, bestaande uit saxofonisten, trompettisten, trombonisten en een ritmesectie (bas, drums, gitaar en piano). Elke sectie bestaat uit minimaal vier muzikanten. Sommige secties hebben een extra instrument, zoals een basklarinet of een baritonsaxofoon. In totaal heeft de band zo’n 20 muzikanten. De band is oorspronkelijk ontstaan uit de Fanfare van Hoevelaken, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardige big band met leden uit heel midden-Nederland. De leden van de band hebben een gewone baan of zijn al gepensioneerd. In onze vrije tijd houden we ons graag met muziek bezig en elke week beoefenen we dit samen onder leiding van een professionele dirigent.  

Wat spelen wij? 
Wij houden echt van big band muziek, zowel van het vroegere als het moderne jazz genre. In ons repertoire vind je dan ook veel nummers van de swingorkesten van Duke Ellington, Count Basie en Glenn Miller. Van de moderne jazz hebben wij nummers van de stijlen Bebop, Ballads, Latin jazz en een aantal nummers uit het Pop, Rock en Funk genre. Zelf een aantal nummers uit de film- en dansmuziek horen bij ons repertoire. Onze zanger beheerst als geen ander het soulrepertoire, maar in de loop der jaren heeft hij zich toegelegd op het zingen van zowel de oude als moderne meesters. Dit repertoire bevat songs van o.a. Frank Sinatra, Nat King Cole, Michael Bublé en Robbie Williams. 

In de loop der jaren is het aantal nummers flink uitgebreid. Hierdoor hebben we een veelzijdig repertoire ontwikkeld van ruim 200 nummers. Daardoor treden wij op voor uiteenlopende gezelschappen en bij allerlei gelegenheden, zoals verjaardagsfeesten, braderieën, trouwerijen, bedrijfsfeesten en danspartijen.  

Wat doen wij bij een boeking? 
U kunt ons boeken door het contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en bespreken met u wat u van ons wilt horen. Hierbij alvast een idee van onze muziekstijlen:    Uiteraard kan muziek uit verschillende stijlen en genres worden gecombineerd. Het repertoire stemmen wij met concerten voorbeelden af op uw publiek. Tot nu toe hebben wij vaak voor een onvergetelijke avond of middag gezorgd. Pas als u besluit onze band op uw feest te laten spelen, maken wij afspraken over een aantal praktische zaken. Houdt u er daarbij alvast rekening mee dat er voldoende ruimte moet zijn voor de opstelling van de band. Wij kijken alvast uit naar een bericht van u!  

Stijl Voorbeelden
Vroege jazz De oude Swing van Glen Miller, Count Basie, Duke Ellington
Moderne jazz Bebop-stijl Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis
Latin jazz Bossa Nova, Salsa, Rumba, Tango
American songbook Frank Sinatra, Nat King Cole, Lionel Richie, Sammy Davis Jr., Ray Charles,  Lou Reed, Paul Anka, Michael Bublé
Jazz-rock, Pop, Funk Santana, Joe Zawinul, Blood, Sweat & Tears, Stevie Wonder, Grooveline Horns, Steely Dan, Gordon Goodwin
Soul Muziek van Otis Redding, James Brown, Tower of Power
Filmmuziek James Bond, Mission Impossible
Dansmuziek Mix van stijlen voor o.a. de Quikstep, Wals, Tango, Cha-cha-cha, Rumba, Jive
Kerstmuziek Big Band arrangementen van bekende kerstsongs

Lees meer over de volledige historie van de band, inclusief fotos op Historie